Om Helle Vestergaard Knudsen

Hvem er jeg?

Jeg er dyreelsker, jeg er vild med at udvikle mig selv fra inderst til yderst og jeg er hende som tror på at vi har mere brug for dyrene og naturen nu, end nogensinde før, i vores moderne, motoriserede, og digitaliserede livstil. 

Jeg er hende som taler dyrenes sag, men uden at det bliver vidtløftigt og lyserødt, jeg er vildt nørdet når det kommer til at forstå de dyr vi har med at gøre i hverdagen og ISÆR vores egen indvirkning på dem.  Min styrke er at jeg kan forholde mig praktisk og løsningsorienteret til både dyr og mennesker, fordi vi er nødt til at have vores hverdag til at fungere. Det gælder om at finde de bedste løsninger for alle parter, i det liv vi lever og bor i, og at være opfindsom og bruge alle de værktøjer vi har til til rådighed, både dem vi kender og dem vi endnu venter på at opdage. 

Jeg har arbejdet rigtig mange år med produktionsdyr, køer og grise herhjemme i DK. Jeg har arbejdet flere gange i Australien, med kvæg og heste og får og hunde, og jeg har en stor del af min erfaring fra der hvor menneskene bliver afhængige af dyrene. Der hvor hunden og hesten bliver en 100% loyal og betroet makker i dagligdagen og hvor fejl kan koste virkelig dyrt – ja menneskeliv hvis det går rigtig galt.  

 

Jeg er 100% på dyrenes side, for mig betyder det, at vi skal hjælpe dem til at tilpasse sig bedst muligt i den menneskelige verden de nu engang lever i. 

Jeg har altid haft heste, og trænet heste i en dengang “Ny” retning, siden år 2000. Jeg har arbejdet med mange forskellige problem adfærd, miljø påvirkninger og jeg har lært at tænke ud af boksen- og ind i hesten. 

Siden 2018 har jeg drevet opstaldningsted med 25+ heste i fælles flok, træningsheste, og nytænkende og inkluderende rideskole. Alle heste går i vandrefold på ca 2 km. 

Takket være mine mange års erfaring med håndtering og træning af heste med store udfordringer, og læring om adfærd har den store hesteflok været en perfekt observationsgruppe og udviklet min forståelse for hestenes miljø, kropssprog og kommunikation til et ekstra niveau. 

Jeg elsker at rådgive, undervise og holde foredrag med fokus på at lave de individuelle løsninger som gør at både heste og ejere kan trives bedre i deres dagligdag. 

Helle Vestergaard Knudsen